Torsdag 22. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Skt. Hans Aften (23/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Kartoffelkage
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 16 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

300 g kartofler,kogt
125 g hasselnødder
75 g rosiner
2 spk. rom 33,4g alkohol
4 stk. æg
200 g sukker
100 g mel, hvede
50 g maizena mel
2 tsk. bagepulver
1 stk. citron, skal (revet)
1/2 tsk. kanel,stødt
200 g flormelis (sukker)
2 spk. rom 33,4g alkohol
1 spk. vand
160 g marcipan
1 spk. cacao, pulver
1 spk. smør (saltet)
3 spk. rasp, kage

Glasur el.lign.:

200 g flormelis (sukker)
2 spk. rom 33,4g alkohol
1 spk. vand
160 g marcipan
1 spk. cacao, pulver
1 spk. smør (saltet)
3 spk. rasp, kage
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(9) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Rosinerne lægges i de to spsk. rom.
Nødderne males, kartoflerne pilles og moses.
Æggene deles i blomme og hvide.
Blommerne røres godt med sukker hvidt og skummende.
Mel, maizena, bagepulver røres i æggemassen sammen med citronskallen, kanel, de mosede kartofler, de malede nødder og rosinerne med rommen.
Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i blandingen.
Smør springformen med smeltede smør og drys med rasp.
Dejen fyldes i formen og bages ved 200C. i 50 minutter.
Sluk for ovnen og lad kagen stå yderlig 10 minutter i ovnen.
Køl kagen af, glasér kagen med glasur, rørt af flormelis, rom og vand.
Rul 16 små kugler af marcipanen og tril dem i cacaopulveret og læg dem på som pynt.
Del kagen således at der er en kugle på hver stykke.

Kagen kan fryses ned, og glaséres så først når den er optøet.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk