Mandag 20. Marts 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Skræl jordskokkerne og kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem lagvis i et fad og krydr med salt , peber og timian. Hæld fløden ved og sæt fadet i ovnen sammen med kødet. Læg spækskiverne på og snør med kødtråd stegen. Brun stegen af i olien og krydr med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 150° i 1 time. Kødet midter temperatur skal være 65° målt med stegetermometer. Kog de grønne bønner i let saltede vand i 10-12 minutter. Slå vandet fra og anret grønsagerne på fadet sammen med kødet. Lad stegen hvile i 15 minutter. Fjern spækket som kun skal beskytte kødet under tilberedningen med ikke serveres med. Skær kødet i skiver og læg det på fadet. Server kødet med kogte grønne bønner og jordskokke-kartoffelfad. Bemærkninger: Kold steg med salat og ostedressing: Bland en salat af julesalat eller grøn salat og stykker af bladselleri og æbler. Gnid 50 g. blåskimmel ost gennem en si og rør den cremet med 1 dl. piskefløde. Smag til med cayennepeber, Server salaten vendt med dressingen og kold fransk steg. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |