Fredag 07. Februar 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Valentins Dag (14/02) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Skyl og del, fjern stene og skær blommerne i kvarte. Kog dem let møre i 75 g. sukker, portvin og revet skal og saft fra en ½ citron. Smag til med evt. mere citron eller sukker. Afløles helt. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og pensel med lidt smelter smør på papiret og op af kanterne. Rør 80 g. sukker og 80 g. smør lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en af gangen og rør godt imellem hver. Kom mælken i og tilsæt mel blandet med bagepulver. Bred dejen ud i formen i et jævnt lag. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt 125 g. sukker lidt efter lidt og pisk dem helt stiven til en tæt marengs. Bred marengsen ud over dejen og drys med groft hakket pistacienødder. Bag kagen ved 180° i 30 minutter til marengsen er gylden evt. de sidste 10 minutter med låge på klem. Løsn bunden fra formen, fjern bagepapiret og afkøl kage lidt. Pisk fløden til skum. Serveres med blommekompoten og piske flødeskum til. Bemærkninger: Der kan koges kompot af andre slags frugt så kagen kan bruges hele året. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |