Søndag 24. September 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Sigt mel, salt, sukker sammen og smuldr smøret deri. Lun mælken og opløs gæren deri. Hæld opløsningen i melblandingen og ælt dejen grundigt. Lad den hæve tildækket i 45 minutter er lunt sted. Ælt den derpå igen og del den i 20 stykker der trilles til pølser. Slå en knude på pølserne og stil dem til efterhævning i 20 minutter. Pensel dem med sammenpisket æg og drys dem med birkes almindelige eller blå efter temperament og smag. Bag dem i ovnen ved 200° i 15 minutter. Bemærkninger: Husk at almenlig birkes som er lys, er dansk og blå birkes er fra udlandet. Alle birkes indeholder lidt opium, og kan sætte ens humør lidt i været, men det gør frisk bagt brød jo også, - ikke. De kan bruges som morgenmad, - men husk at undlad smør, hvis du er på kaloriejagt. Da der er smør i dejen, så en tynd skive ost, eller lidt marmelade, er rigeligt. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |