Torsdag 14. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Pastinakker: Opvarm ovnen til 200°. Skræl pastinakkerne og skær spidsen af så de nærmest bliver pæreformet. Pak dem ind i staniol og bag dem i ovnen til de er godt møre 60 minutter. Skær pastinakspidserne i tern og sautér dem i olie sammen med løget, til alt er mørt, men har bid stadigvæk. Krydr med salt og peber og vend blandningen med 1 dl. fint hakket persille. Karrysaucen: Smelt smørret i gryden. Tilsæt 1 løg finthakket samt karryen og sauter 1 minut. Tilsæt melet samtidigt med at der piskes. Spæd med vand og tilsæt boulionterningen og bring det i kog. Lad saucen småkoge i nogle minutter og smag til med salt og peber. Nakkekoteletter: Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 minut på hver side. Dæmp varmen og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side. Tag staniolpakken med pastinakkerne ud af ovnen. Anret pastinakkerne på 4 talerkner. Læg kødet ved, kom lidt sauce på talerknen. Drys ristede pastinak-løg blandningen over. Servér retten rygene varm. Bemærkninger: Revet gulerod-agurke råkostsalat med hakket hasselnøder og persille. Er man til store mængder kød, må der nok justeres lidt op på dette, men det kan man jo selv gøre. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |