Søndag 03. December 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Skær lammeborgen ud i tern på 4x4 cm. Læg dem i en gryde med koldt vand og giv det et opkog. Hæld dem i et dørslag og skyl dem med koldt vand. Skræl og skær kartoflerne i tykke skiver. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Vask og snit blegselleri stænglerne i mindte stykker. Læg et lag kartofler i et dybt ovnfast fad eller en gryde som kan gå i ovnen. Læg et lag løg og blegselleri oven på og dernest kød. Drys med lidt salt og peber og gentag så prossesen slut med et lag kartofler. Stik laverbærbladet ned i og drys med timian. Kom boullionterningerne ved og hæld 1 l. vand over og læg låg på. Sæt den i ovnen ved 180° i2 timer. Kødet skal være meger mørt og kartoflerne let udkogte så de jævner suppen lidt. Servér retten rygene varm og med groft brød og sennep til. Bemærkninger: Retten kan også tilberedes med hvidkål eller savoykål i steden for blegselleri. Del et 1/4 del kål og snit den groft og læg den i lag sammen med løg og kød og kartofler. Der bruges de samme krydderier hertil. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |