Lørdag 05. Oktober 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Helstegt kylling og citron-flødedressing
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1000-1200 g kylling, hel
2 spk. smør (saltet)
1½ tsk. salt
1 kg kartofler,kogt
250 g ærter (dybfrost)
2 dl dild
1 dl fløde, piske (38%)
1 stk. citron, rå
lidt sukker
lidt salt
lidt peber, hvid
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
14 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200°.
Skyld kyllingen for evt. blodrester.
Dup den tør med køkkenrulle og gnid den med salt indvendig og udenpå.
Læg den i en bradepande med brystet opad.
Pensel med smør og kom 1 dl. vand ved.
Sæt den i ovnen i 50-60 minutter.
Når den er færdig lad den så stå og trække i 15 minutter tildækket med staniol.
Udskær eller klip den alt efter temprement og lyst.
Medens kyllingen er i ovnen laves kartoflerne.
Bland de varme kartoflerne med de frosne ærterne og halvdelen af finthakket dild.
Revet citronskal efter smag, et par tsk. citronsaft, piskefløde, sukker og resten af dilden røres sammen og hældes over kartoflerne.
Vend kartoflerne et par gange i dressingen medens kyllingen steger i ovnen.
Server kartoflerne til den stegte kyling.

Bemærkninger:

Der kan serveres en grøn salat af babyspinat blade og rugulasalat, men undlad dressing, da der er nok i kartoflerne.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk