Torsdag 21. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Tag rejerne ud af fryseren og tø dem op. Knæk den nederste del af aspargesene. blancher dem i kogene vand tilsat salt. Kom dem i koldt vand efter blancheringen. Læg dem derefter på køkkenrulle til afdrypning. Læg dem derefter på en tallerken og dryp de 3 spsk. olivenolie over og drys med lidt salt. Kom 1 dl. vand samt fiske-bouillonterningen i en lille gryde og bring det i kog. Rul 4 fiskefiler(hale mod hovedet) og sæt en kødnål i. Kom dem i gryden og dæmp varmen til laveste blus, lad dem stå i 10-12 minutter under låg. Snit den halve citron i både og klip purløg og hak dild og hak et rødløg fint. Tag dem op og hold dem varme under stanniol. Pisk æggehviden og 1 spsk vand sammen i en dyb tallerken. Bland rasp og hvedemel i en anden tallerken. Vend de sidste 4 fiskefilere i æggehviderne og derpå i rasp/mel bladningen. Kom olien og smør på en pande og steg fiskefilerne deri. Ca. 3-4 minutter på hver side. Kom rugbrødet på panden i et øjeblik. Vend det om på den anden side , steg yderligt et øjeblik. Tag brødet af læg brødet på 4 tallerkner. Rør en dressing af cremefraichen, fint klippet purløg og fint hakket dild samt fint hakket rødløg, salt og peber. Anretning Læg de 4 stegte fiskefiler på brødet. Læg derpå de dampede fiskefiler (husk at tage kødnålen ud inden.). Pynt med dressingen, rejerne og asparges og en citronbåd. Bemærkninger: Man kan selvfølgelig skifte dressingen ud med remulade om det er det man er til eller mayonnaises om man vil. Det er også ok at spise franskbræd til. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |