Tirsdag 08. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Start dagen før med at gnid køllen med salt, sukker, citrontimian og peber og læg den i en pose til i morgen. Tør evt. overskydne salt af køllen og læg den i en bradepande. Sæt den i en kold ovn og tænd ved140°. Lad den stege ca. 2 timer. Brug evt. et stegetermometer den skal være 70°. Sæt kartofler over i koldt vand. Pildem når de er færdig. Kompot: Rens rababerne og skær dem i stykker i 1 cm. tykke. Kom dem i en gryde sammen med 6 spsk. sukker, 3 spsk vand. Lad det kun småsimre til de er møre, da for kraftig varme og omrørin blodt vil få det til at blive grød. Smag til med salt og peber og lad det afkøle i pæn skål. Agurkesalat: Vask agurken og skær den i tynde skiver. Vend dem med 1 tsk salt og lad dem trække i 20 minutter. Skyld agurkeskiverne i koldt vand og dyp dem i et rent viskestykke. Rør eddike, sukker og vand sammen og vend agurkeskiverne i marinaden. Smag til med salt og peber. Pynt med lidt frisl mynte om man kan lide dette. Skyl persillen og hak den meget fint. Smelt smør på panden og tilsæt kartofler og persillen. Sauter dem let de skal ikke tage farve men varmes. Skær kødet i skiver og server kartofler, kompot og agurkesalat. Bemærkninger: Hvis man ønsker en sauce til gør da følgne: Hæld ½ l. vand ved samt 1 bouillonterning efter 30 minutter. Sauter 2 skalotteløg som er fint hakket samt et fed hvidløg i en gryde. Si skyen fra stegen når den er færdig og kom den i gryden lad det småkoge i 10 minutter. Jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt og peber og si saucen over i en sovseskål. Server den til lammekøllen, sauterede kartofler, kompot og agurkesalat. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |