Fredag 21. Marts 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Rør 100 g. smør med 100 g. sukker luftigt og tilsæt 3 æggeblommer en af gangen. Vend hvedemel og bagepulver i skiftevis med mælken. Kom dejen i 2 bagepapirsbekældte springforme, så der bliver to lagkagebunde af en vis tykkelse. Pisk marengsen af æggehvider der først piskes halvstive og så seje med sukker. Smør marengsmassen over dejen på begge forme og drys med mandelflager. Bages ved 175° i 20-25 minutter, til dejen er gennembagt. Lad bundende afkøle og tag dem ud af formene. Pisk så det usaltet smør med flormelis, æggeblommer, vanilliekorn samt kaffe udrørt i det kogene vand. Mængten af pulverkaffe er hvor stærkt du vil have den i smagen. Cremen skal være luftig. Smør ½ delen af cremen på hver bund derlægges sammen med cremen opad og smøres med creme langs kanterne, som yderligere pyntes med mandelflager. Spises som dessertkage med sorbet og frugter og pyntes med citronmellise. Bemærkninger: Sorbet isen, kan man selv vælge. Personligt vil jeg vælge citron eller appelsin, da de oftes er lidt friske, og derfor passer godt til en meget sød kage. Frugten kan fx. være appelsinfiler og halve-kvarte jordbær eller ribs - kiwier. Ananas og banan er også en god muglighed. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |