Torsdag 14. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Start med at pil løg og hak det groft, skrælle karotter/gulerod og dele 100 g. i kvarte eller i tykke skiver, skære champignoner i kvarte og tø majskerner op om de er fra frost, skræl ingefær og riv det fint. Tag posen med indmad og halsen ud af kalkunen gem det til senerer. Gnid kalkunen indvendigt og udvendigt med salt og peber. Bland løg, karotter/gulerod, champignon, majs, ingefær og en håndfuls rå tranebær. Kom det ind i kalkunen og læg den på en bradepande med vand ved. Sæt den i ovnen ved 180° i 2½ time. Kom 25 g. smør i en gryde og brun hals og indmad godt. Tilsæt ½ l. vand samt 2 boullionterninger og lad det små koge i 1 time. Sæt en anden gryde over med rå tranebær og sukker samt 1 dl. vand. Lad det koge i 20 minutter for svag varme og rør af og til. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre til mos. Kog resten af karotterne i let saltet vand og vend ærterne i 1-3 minutter så de lige bliver varme. Slå vandet fra og kom dem i en skål. Varm mælken op og smelt 50 g. smør samt lidt salt. Dræn kartoflerne for vand og mos dem med en el-pisker. Pisk mælken i kartoflerne og smag mosen til med salt og peber. Tag kalkunen ud og lad den hvile. Hæld stegeskyen fra og si skyen fra indmaden. Lav en jævning af maizenamel og vand og jævn sovsen, Tilsæt evt lidt kulør til at juster farven med. Kom lidt tranebær kompot i sovsen og smag til med salt og peber. Læg kalkunen på et fad og sæt den hel ind på bordet og lad skær den derinde husk en ske til fyldet. Server kartofelmos, karotter-ærter, tranebær kompot, og sovs til stegt kalkun. Bemærkninger: Hvis man nu ikke er så mange så kan et kalkunbryst parket ind i bacon og lagt på fyldet også gøre det mængten af mos og sovs skal så drosles ned men tranebær kompoten kan man godt lave smager dejligt som marmelade eller til stegt kylling og flæskesteg. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |