Fredag 21. Marts 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Smuldr smør i melet og tilsæt sukker og æg og saml dejen let. Læg dejen koldt i 30 minutter. Skræl og fjern kernehus og skær æblerne i tern. Smelt 100 g. smør på en sauterpande og kom æbler og rosiner på. Steg dem møre men uden det tager farve. Tilsæt sukker, kanel og stødt ingefær og varm det igennem til sukkeret er opløst. Tag dejen ud af køleskabet og del den i to stykker. Rul 1 del ud til bund på en 26 cm. tærteform. Brug lidt mel til udrulningen. Kom fyldet i og rul 2 del ud til låg. Klem kanterne lidt til og bag den midt i ovnen ved 150° i 1 time, eller til den er gyldenbrun. Afkøles lidt og serveres lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche til. Bemærkninger: Dette skulle være en autentisk opskrift fra middelalderen. Jeg garanter, at den smager godt. Der var hurtigt udsolgt, da jeg lavede den her hjemme, til en flok gæster. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |