Mandag 12. Maj 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Det er en rar fornemmelse at selv at have lavet sin snaps. Derfor sætter jeg et par kryddersnapse som jeg har prøvet og fundet velsmagene. Nogle af dem tager lidt tid at lave andre er lige til og for du smag for det er der masser af ider i bøger skrevet om emnet. (1) Skovjordbærsnaps: Fyld en flaske halvt op med bær og hæld snapsen over og luk. Lad det trække en uge. Si snapsen og den er drikkeklar. Der kan også bruges almenelige jordbær blodt de er smagfulde. (2) Enebærsnaps: Tilberedes af tørrede mørke bær. De stødes i en morter og kommes på flaske. Kom snaps på og fyld på et par dage efter da bærene suger meget. Efter 1 uge sies snapsen gennem et kaffefilter. Efter 3 mdr sies bundfaldet fra igen igennemen et kaffefilter. Del kryddersnapsen i 2 flasker og fyld op med en flaske snaps. Men forsøg dig frem. (3) Kommensnaps: Kom kommenfrøene i en flaske og tilsæt snapsen. Efter en uge sies snapsen. Den dufter stærkt af kommen og er gyldengrøn. Del flasken i 2 og fyld op med snaps til smagen passer dig. (4) Bitterdråber. Tilberedes ved at komme en stilk ægte malurt i en flaske snaps. Efter nogle dage har snapsen trukket styrke og smag og malurtstilken tages op. Perikumsnaps: Denne snaps kræver en vrandertur ud i det blå for at samle gule perikunblomster. Kom dem på en flaske og hæld snapsen over og luk. Sæt flasken i vinduet hvor der er sollys i 3 mdr. Nu er den blever rød. Si snapsen og drik den som den er eller del den i 2 flasker og fyld op med snaps. Bemærkninger: Dette er ikke en opfordring til at drikke, men lidt godt en gang imellem skade ikke nogen, det gør bare livet lidt mere sjovt. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |