Torsdag 21. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Dette er en opskrift der løber over 2 dage men det er ikke svært og tilsmæssigt rimligt. 1 dag: Rør gær og vand ud og tilsæt salt og sukker. Kom melet i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens. Ælt godt igennemen og rul den ud i 45x45 cm. Skær smøret med en osteskærer og fordel det ud over hele dejen. Fold dejenhalvr ind over og derpå den anden over. Fold dejen således til dejen er 10x10 cm. Læg nu dejen i køleskabet med et let fugtigt klæde natten over. 2 dag: rul dejen ud til et aflangt stykke. Del dejen en gang på langs og del hver stykke i 8 trekanter. Tril hver stykke fra den brede ende mod spidsen og form et horn. Lad bageværket efterhæve 1 time. Pensl med æg. Bag croissanterne i den nederste halvdel af ovnen ved 225° i 16-18 minutter. Croissanterne er fryseegnet. Serveringsforslag: Til morgenmaden søndag eller til eftermiddags the hos svigermor. Bemærkninger: Brug croissanterne til en pige frokost med tunsalat, hønsesalat eller æggesalat i husk en god håndfuld grøn salat i bunden først og et par tomat/agurke rytter og karse til pynt. Dessert med frugtsalat og revet chokolade og hakket nødder på. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |