Torsdag 21. November 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Nem grunddej for brød og boller
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 32 stk.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

150 g smør (saltet)
½ l mælk 0,5%
50 g gær, rå
1 tsk. salt
2 spk. sukker
1 stk. æg
1 kg mel, hvede
100 g marcipan
1 stk. æggehvide
lidt citron, skal (revet)
200 g smør (saltet)
125 g sukker
2 spk. kanel,stødt
10-12 stk. æble
125 g sukker
2 spk. kanel,stødt
½ l mælk, sød
1 ps. kagecreme,pulver

Glasur el.lign.:

lidt perlesukker
lidt hasselnødder
lidt æg,pensling
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(0)
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10


Billede af Nem grunddej for brød og boller - klik for at se billedet i fuld størrelse (nyt vindue)

Fremgangsmåde:

Smelt smør og kom det i mælken.
Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt salt og sukker.
Kom ægget i.
Tilsæt melet og ælt god igennemen til dejen er blød og smidig samt blank.
Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller til dobbel størrelse.
Kom dejen på et melet bord og ælt den igennemen.
Del dejen til stænger, boller, snegle eller brød.
Eller dem alle sammen.
I hvert slags kommes det fyld som man ønsker.
Efterhæves i 30 minutter på et lunt sted og pensles med æg og drysses med hakket nødder og perlesukker.
Bages ved 200° i15 minutter for småt brød og 25 minutter for stort brød.


Bemærkninger:

Dette er en opskrift somkan blive til meget.
Jeg laver den jævnligt som et suplement til en trals hverdag.
Jeg får 8 bolle a 50 g.(som jeg kommer rosiner i), 10 kanelsnegle a 50 g dej og 1/4 udrørte marcipan sukker og kanel samt smøret som smørres ud på den udrullede dej, 1 brød a 450 g og 1 æblestang a 450 g dej og æblefyldet oven i a 4 æbler 1/4 del creme samt sukker og kanel.
Men du kan få 32 boller.
Eller - 3 brød. ( de kan drysses med birkis eller kommen.
Eller 4 æblestænge.
Eller 40 kanelsnejle.
Kanel-snegle dejen og æble-stang rulles ud til 40x30. Man kan selvfølig også røren en glasur hvis man er mere til det en perlesukker og nødder.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk