Torsdag 14. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Sæt ovnen på 200°. Pisk smørret blødt. Riv marcipanen på rivejern. Rør marcipanen, flormelis og ægget i lidt af gangen. Rør det til en ensartet masse. Kom den store hvide bønne i massen. Rul butterdejen ud til 2 cirkler af 22 cm. i diameteren. Læg den ene cirkel butterdej på bageplade med bagepapir på. Smør marcipanmassen ud over butterdejen inden for en 2 cm. kandt. Pensel kanten med sammenpisket æg og læg den anden cirkel oven på. Tryk med en gaffel kandten rundt og pensel med æg. Skær blomster og en kongekrone ud af lidt ag dejen og husk at pensel dem også. Bag kagen 25-30 minutter til den er gylden. Bemærkninger: Mandlen i risengrøden juleaften dukkede op samtidig med at mandlen blev en handelsvare og specielt i juletiden. Det betød dog ikke at alle havde råd til at købe mandler. Den ældste udgave af mandeltraditionen finder man i den franske Helligtrekonger tradition, hvor finderen af en bønne indbagt i kongekagen får lov til at bestemme alt Helligtrekongersaften 6/1. Denne tradition kender man helt fra 1500-tallet. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |