Fredag 21. Marts 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Tænd ovnen ved 180°. Tegn med blyand 3 cirkler med en diam. på 20 cm. på hvert sit stk. bagepapir. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne med sukker og bland dem medrevet rugbrød, hvedemel, finthakket hasselnødder, kartoffelmel, kakao og bagepulver. (rugbrødet kan køres på en food-processor eller blender). Pisk æggehviderne stive rør en tredjedel i æggemassen til det bliver blødt. Vend resten af æggehviderne i forsigtigt. Fordel dejen på bagepapiret inde for cirklerne. Bag bundene i ovnen i 15 minutter. Lad dem køle helt af. Smør 1 dl marmelade på den ene bund og læg den anden oven på. Kom resten af marmeladen på og læg den øverste bund på. Pisk fløden til skum og fordel den på toppen af lagkagen. Riv eller hak chokolade øverstr som pynt. Bemærkninger: Du kan spise lagkagen til eftermiddagskaffen eller theen. Kan bruges som mellemmåltid. Denne kage er langt fra tung men meget luftig og velsmagene, opskriften kommer fra Sønderjylland. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |