Mandag 20. Marts 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 225°. Mos kartoflerne med en gaffel. Ælt kødet med æg, kartoffelmos, revet løg og krydderier. Tilsæt rasp og 1 dl. væske. Smør et ovnfast fad. Form harren deri og læg baconen over. Sæt fadet i ovnen hæld bouillonen ved og dæmp varmen til 160° i 30 minutter. Dryp af og til med stegeskyen. Hæld skyen fra haren 10 minutter før den er færdig i en gryde til at lave sauce af. Rør jævningen ud med vand og tilsæt kulør samt smag saucen til med gelé eller sukker-salt-peber. Skær haren for i tykke skiver. Server haren med kogte kartofler og sauce samt rebsgelé eller et af de øvrige forslag jeg har budt på. Forslag til grønsager vil være revet gulerod råkost eller en gulerod/hvidkålssalat. Bemærkninger: Der kan også bruges Rønnebærgelé, Æblemos med peberrod og kartoflerne kan steges med haren som hasselback eller glaseres som brune kartofler. Der kan også bruges røget spæk i små tern som røres i farsen eller bacon i tern. Ligesom man også kan bruge en skive fransbrød uden skorp og udblød den i væsken før det røres i kødet. Der er selvfølig smagsforskeld med hvilken du best kan lide må du selv afprøve.Se under Mormors hjemmelavede forloren hare eller mager forloren hare. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |