Torsdag 19. Juni 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Skt. Hans Aften (23/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Start med kærnemælksisen: Bring sødmælk og sukker i kog i en gryde sammen med kornene fra vanilliestangen. Pisk lidt af den varme mælk i æggeblommerne. Pisk så det hele i æggemassen. Kom kæremælken ved under piskning. Varm så op under piskning til 60° så det tykner lidt. Afkøl i isbad og frys ind under omrøring evt. i en ismaskine. Lav knaset: Kog sukker og vand op til 135° og vend kernerne, grys og hakket mandler i. Kom det ud på bagepapir og knus det let når det er størknet. Kan gemmes i syltetøjsglas. Hyldebærsuppen: Kog hyldebærsaften op og tilsæt sukker. Rør kartoffelmelet ud i lidt kolst vand. Når suppen koger slukkes der for varmen og jævn suppen med kartoffelmelsjævningen. Husk suppen ikke må koge efter jævningen med kartoffelmel. Anrettes ved bordet. Anret suppen i dybe tallerkner og kom en skefuld kærnemælksis i hver tallernen og drys med knas. Bemærkninger: Der kan også bruges almenelig is eller yighurtis færdigkøbt. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |