Torsdag 21. November 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Burger med kalvekød og rodfrugt-fritter
 Opskriften er særlig sund!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g kalvekød, hakket
1 fed hvidløg, rå
4 stk. tomat (soltørret), vand
1 dl persille,bredbladet
2 spk. olie, raps
lidt salt
lidt peber, sort
8 stk. salatblad
4 stk. burger-bolle
1 dl kikærter
2 spk. olie, raps
2 spk. vand
1 stk. lime, saft
lidt cayennepeber
lidt spidskommen
lidt salt
3 stk. pastinak,frisk
3 stk. persillerod
300 g kartofler, alm.
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Rodfrugt-fritter:
Vask og skrup rodfrugterne også kartoflerne.
Skræl rodfrugterne og skær dem i både ligeså med kartoflerne.
Vend dem i olie.
Spred dem ud på et stykke bagepapir og læg dem på en bageplade.
Bag dem midt i ovnen og vend dem undervejs ved 200° i 25-30 minutter.
Krydr dem med salt og finthakket persille insen servering.
5-8 minutter før lægges burgerbollerne i ovnen for at blive lune og lidt sprøde.
Hummus:
Blend kikærter fra dåse tilsæt olie, vand og limesaft.
Smag til med cayennepeber, spidskommen og salt
Kød:
Bland det hakket kalvekød med knust hvidløg, finthakket tomat og fint hakket bredbladet persille.Form 4 flade bøffer som steges i olie ved god varme ca. 3 minutter på hver side.
Skyl salatbladene og dup dem tørre med køkkenrulle.
Læg nu 2 salatblade på hver burgerbund.
Kom 1 bøf i hver og en klat hummus øverst og slut med burgertoppen.
Spis rodfrugt-fritterne til.

Bemærkninger:

Der kan selvfølig godt bruges oksekød men kalvekød har sin ejen speciale smag så prøv det jeg ved det er lidt dyrer men smagen er også derefter.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk