Mandag 20. Marts 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Kom flæsket i en gryde sammen med vand og eddike, salt, peberkorn og lauerbærblade. Bring vandet i kog og fjern evt. skum fra overfladen med en ske. Skrug ned og lad det simmer i 1 time. Tag kødet op af suppen. Lad det køle af. Kog suppen ind til der kun er 4 dl. tilbage. Si suppen over i en ren gryde gennemen et klæde. Kom den udblødet husblas i og smelt det i suppen. Skær den øverste frdtkandt af og skær kødet i ½ cm.tykke skiver. Læg kødskiverne lidt ind over hinannen i et firkantet fad med kandt eller en plastbøtte. Hæld den varme suppe over. Pynt med lauerbærblade og peberkorn. Sættes i køleskab i 3-4 timer til gelén er stift. Server surrib med rødbeder sennep og druge agurker samt groft rugbrød. Bemærkninger: Sønderjysk specialitet spises især op til jul med sennep rødbeder og syltede druge agurker og groft rugbrød. Det er virkeligt velsmagene og er med sin gele, pænt at se på, så prøv det du bliver ganenteret ikke skuffet. Du kan skære fedtet fra om det gener dig ved bordet. Hvis du vil have surribben knap så syrlig kan du bruge 1 dl. eddike mindre i suppen. Læg evt 3-4 lauerbærblaneog 5-6 peberkorn oven på kødet som pynt sammen med kødet i formen. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |