Fredag 07. Februar 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Valentins Dag (14/02) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Start med det der tager længst tid. Kompot: Skrup jordskokkerne rene og skær dem i tynde skiver. Skær æblerne i både og fjern kernehus. Steg bacon uden fedtstof i en gryde et par minutter. Tilsæt løg og jordskokker og steg under låg, til jordskokkerne er knap møre. Rør nu og da. Spæd evt med lidt vand så det ikke brænder på. Tilsæt æblerne samt rosmarin og steg æblerne møre men stadigvæk har bid. Smag til med eddike, honning, salt og peber. Når der er ca 10-12 minutter til du er færdig så start på kødet så er der også hvile til til kødet nå det er stegt færdigt. Kød: Duppes tørt. Brunes i smør ved god varme. Krydr med salt og peber. Steg færdigt ved midelvarme, 5-6 minutter på hver side. Pestoe kan du lave under vejs meden pompoten bliver færdig og kødet steger. Pesto: Skyl persillen grundigt. Kør persillen inkl. stænger, ost (kan undlades), pinjekerner og hvidløg i en foodprocessor. Tilsætolien medens der køres i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med salt og peber samt lidt honning. Anrettes på varme talerkner, server brød til efter eget valg. Øl eller en god hvidvin til og husk rigligt med koldt vand. En god tomatsalat til. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |