Fredag 07. Februar 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Valentins Dag (14/02) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Salaten: Sæt rødbedderne overi koldt vand tilsat lidt salt og kog dem møre. Gnid skraæden af og kom dem i koldt vand så den kan køle af. Skær rødbederne i stave. Rør olie og sennep sammen. Smag til med salt og peber. Lad dem trække i minst 1 time og drys dem med fint hakke persille lige før serveringen. Kød: Rørcitronsaft og salt, peber og rosmarin sammen og gnid lammefileterne godt ind i marinaden. Lad dem trække i ½ time. Kartofler: Skruppes og koges i 10 minutter i vand. Hæld vandetfra og lad dem dampe tørre. Vend dem med olien og hæld dem ud på bradepande. Drys fint hakket citronskal, hakket mynte og groft salt over og sæt dem i ovnen alt efter størrelse i 20-30 minutter ved 200°. Kødet: Duppet tørt. Brunes på stegepande i olie på alle sider i 2 minutter. Læg den ibradepanden på bagepapir og lad den stege med i 12-15 minutter alt efter hvor rød du ønsker kødet. Tag den ud og lad den hvile kom kødsaften fra bagepapiret op på stegepanden og kog den af med hvidvinen. Lad den koge lidt ind og tilsæt så flødensammen med rosmarinen og lidt salt og peber. Lad den koge lidt og smag til. Si saucen og server den til lammefileterne samt de ovnstegte kartofler og rødbedesalaten drysset med persille. Bemærkninger: Server den samme hvidvin som blev brugt til saucen eller en halvtør hvidvin til. Øl kan også bruges men den skal være lidt let. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |