Fredag 07. Februar 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Valentins Dag (14/02) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Skyl og snit agurkerne i skiver og kom dem i en glasskål. Kom sukker, eddike og vand i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Kom den varme lage over agurkerne og lad det stå til serveringen. Steg: Brug strygestålet eller ligende til at lave huld gennemen stegen. Huldet skal være stort. Skræl æblerne og skær dem i tern. Stop æbler og svesker ind i stegen. Gnid salt godt ned mellen sværen og sæt lauerbærbladne ned. Plaser stegen på risten og sæt den på bradepanden. Kom ½ l. vand ved og sæt den i ovnen på 200° i 1½ time. Tjek tempraturen på stegen den skal være 65°. Øg tempraturen til 250° om sværen ikke er hel sprød men hold øje med at den ikke bliver brandt. Tag kødet ud og si skyen i en gryse. Tilsæt evt lidt kogevand fra kartoflerne. Rør mel ud i vand og jævn saucen af kog godt igennemen ca.10 minutter. Tilsæt lidt kulør og smag til med salt, peber og lidt sukker, Skær stegen i pæne skiver og server kartofler agurkesalat og sauce til. Bemærkninger: Dagen efter kan du server: Kold steg med rugbrød og rødkålsalat til. 1 glas færdigkøbt rødkål. 5 stk. klementiner. 125 g. svesker. 2 spsk. hakket hasselnød. Skær den kolde steg i passende tykkelse. Smør evt. brødet og fordel stegskiverne herpå. Skræl klementinerne og skær dem i små stykker. Vend rødkål og svesker samt klementinstykkerne sammen og drys nødderne over. Server rødkålssalaten til pålægsmaden. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |