Søndag 06. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Start med at bage pandekagerne. Mel, salt, sukker blandes i en skål. Æg og mælk piskes sammen og tilsættes melblandningen. Pisk godt igennemen så der ikke kommer klumper i dejen. Smel lidt smør og kom lidt dej på og fordel det ud over hele panden (Ø 16 cm.) bages på begge sider til de er gyldne. Afkøles straks. Crem: Kom mælk og vanilliestang et opkog. Pisk æggeblomme og sukker sammen og kom den kogene mælk i lidt af gangen. Kom den tilbage i gryden og bring den næsten op til kogepungtet under piskning. Kom den i en skål og kom den vredet husblas i rør godt. Tilsæt cognacen og rør godt igennemen. Afkøles. Pisk æggehvider og piskefløde stift og vend det i cremen når den er kold. Smør æblemosen på den ene side af pandekagerne. Fordel kagecreme på midten af pandekagerne og rul dem sammen med lukningen ned af. Sæt dem på serveringsfadet. Hak og rist nødderne gyldne. Kom abrikos mameladen i en grude og tilsæt vand. Kog det op og lad det kog til du syntes det er saucetykkelse. Kom det i en skål og server saucen til pandekagerne. Drys nødder over pandekagerne og server dem . Bemærkninger: De gør lykke så hvis dine gæster er meget slikmundet skal du måske lave dobbel portion og eller kan de fryses løse og tøs op en kold og kedelig dag og spises til en kop kaffe eller the. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |