Fredag 21. Marts 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Rør kødet med salt, krydderier, æg, bouillonterning ud rørt i 1.5 dl. vand og rasp. Lad den hvile et øjeblik. Kog kartoflerne i let saltede vand i 10 minutter. Rens urterne og halver gulerødderne på langs. Læg dem og porrerne i letsaltede kogene vand og lad dem koge i 5 minutter. Tages op og afdrypper. Tag de 4-5 største blade af savojkål og dyp dem i kogevandet således at de bliver bløde. Snit resten af kålen i passende stykker og damp det i kogevandet 5 minutter. Tilsæt smør og vend kålen deri, hold kålen varm. Læg de bløde blade på bordet og læg farsen ud i et tyndt lag. Læg porrerne i midten og gulerødderne ved siden af. Fold farsen ind over ligeså med bladene så det er indpakket alt sammen. Plaser farsbrødet i ovnfast fad med lukningen nedad. Kom billionen ved og bages ved 180°C. i 1 time. Vend kartoflerne i olie og drys dem med sesamfrø, kom dem i et ovnfast fad. Efter en halv time sættes kartoflerne i ovnen. Si skyen fra farsbrødet og bring det i kog i en lille gryde. Tilsæt evt lidt af kogevandet fra kålen og kom fløden i kog op og jævn med maizenamel ud rørt i vand. Smag til med salt og peber. Server farsbrødet i skiver og med ovnstegte kartofler og den dampede savojkål til. Farsbrødet kan også bruges til frokostbordet som et anderledes indslag. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |