Lørdag 05. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Dejen:Smelt smøret i en gryde og kom mælken heri så den bliver lun. Kom gæren og mælken i en arbejdsskål og tilsæt salt. Kom melet i lidt af gangen og saml dejen med let hånd . Når dejen er samlet æltes den godt igennemen så den er smidig. Sæt dejen til hævning i 40 minutter er lunt sted. Imens laves fyldet. Pil og hak løgene og skær porren i skiver. Steg løgene og porrerne i olien for svag varme. Derefter kommes oksekødet i og steger sammen med løg og porre. Når kødet har taget farve tilsættes peberfrugterne og de kogte kartofler skåret i tern. Svitses et par minutter må ikke hænge fast i gryden. Tilsæt da en dl. vand om nødvendigt. Tilsæt chili, salt og peber og smag til. Afkøles lidt - imens gøre dejen klar. Del dejen i 12 stk. ælt til boller som trykkes flade med hånden og rulles ud til en cirkel. Fordel fyldet på mindten og tryk dejen sammen. Så der opstår en hanekam, fyldet må ikke kunne komme ud. Sættes på bageplade på bagepapir. Efterhæves 10 minutter. Pensles med æg. Bages i ovnen ved 175°C. i 30 minutter. Afkøles på rist. Skæres over på minder og fyldes med salat efter eget ønske. Kan fryses. Kom den frosen i madkassen og salat i en bøtte, flæk den til frokost. Den er tødet op til frokost og salaten har holdt sig frisk pgr. af strålekulden. Serdeles dejligt om sommeren hvor madkassen eller kan være en prøvelse, også godt til skovturene. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |