Søndag 06. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Kartoflerne moses med en gaffel og røres i kødet med salt, peber, hakkedt løg og rasp samt æg og vand. Formes til et brød og kommes i en ovnfast fad eller lille bradepande. Backonen lægges over og fadet sættes i ovnen ved 225° i 15 minutter. Dæmp varmen til 160° og hæld vand ved og bag yderligt i 45 minutter. Kartoflerne skralles og koge i let saltede vand således at de er færdig samtidig med kødet. Gulerødderne skralles og rives drysses med sukker og citronsaft. Hæld skyen fra haren og jævn med maizenamelet og farv med kulør smag til med salt, peber og ribsgelé/ sukker eller ribssaft. Servere haren med kogte hvide kartofler og brun sovs ribsgelé og gulerodsråkost. Bemærkninger: Du kan find andre varisoner på dette tema det er lidt egnsbestent forstået på den måde at lidt feder opskrifter kommer fra områder hvor der var flere penge blandt bønder og herrefolk så man kunne tillade sig at fråse med spæk og røget kødvare i ferskkød produkter. Men om det ene smager beder en den anden må du selv afgøre. Som forslag til grønsager til vil jeg forslå revet gulerods råkost eller gulerod/hvidkålssalat.Se under Mormors hjemmelavede forloren hare eller forloren hare Tilbage |
MTServer.dk DMLN |