Søndag 06. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad drys salt og peber og vend lidt olie omkring dem. Sæt dem parat til at gå i ovnen en time før serveringen. Rør det hakket kød sammen med æg, vand, salt, peber og rasp. Hak løg og abrikoser på food-processeren lidt groft eller med en kniv. Bland det i farsen og lad den hvile meden de ordner nakkestegen. Nakkestegen snittes 2/3 del igennemen på langs og lav et snit ind i hver side således at der bliver en lomme. Fyld farsen ind i nakkestegen således at det kommer godt ud i lommerne de har skåret. Snør den sammen med kødsnor og sæt den i et onvfast fad - husk der skal være plads til et fad mere i ovnen. Steges ved 200C. i 30 minutter. Tilfør lidt vand og steg yderlig 1 time og 30 minutter. Dryp stegen jævnligt under vejs. Tages ud og holdes varm stegeskyen gemmes til saucen. Sovsen laves som en almenelig opbagt sovs. Smelt smøret og rør melet heri. Tilsæt mælk og lad den koge op under omrøring således at den ikke sætter sig i bunden af gryden. Tilsæt bearnaiseessensen og tomatkonsentrat. Stegeskyen tilsættes. Persillen hakkes og tilsættes og det koger godt igennemen. Smag til med salt og peber evt. mere essens om man syntes. Grønsagsblandningen varmes i let saltede vand. Det hele anrettes i serveringsskåle og kødet skæres i pæne skiver. Her bør de servere en rigtig god øl til om der er fest. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |