Søndag 06. Oktober 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Husar steg


- til 8 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 1/2 kg svinekam/u svær
500 g kalv/flæsk (10-12%)
200 g løg
200 g abrikoser, tørrede
75 g rasp, brød
2 stk. æg
1 1/2 dl vand
lidt salt
lidt peber, sort
2 kg kartofler, alm.
2 spk. bearnaiseessens
7 1/2 dl mælk 0,5%
50 g smør (saltet)
30 g mel, hvede
1 bd. persille
4 spk. tomatkoncentrat
1 kg grøntsagsblandning
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(9) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
8 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad drys salt og peber og vend lidt olie omkring dem.
Sæt dem parat til at gå i ovnen en time før serveringen.
Rør det hakket kød sammen med æg, vand, salt, peber og rasp.
Hak løg og abrikoser på food-processeren lidt groft eller med en kniv.
Bland det i farsen og lad den hvile meden de ordner nakkestegen.
Nakkestegen snittes 2/3 del igennemen på langs og lav et snit ind i hver side således at der bliver en lomme.
Fyld farsen ind i nakkestegen således at det kommer godt ud i lommerne de har skåret.
Snør den sammen med kødsnor og sæt den i et onvfast fad - husk der skal være plads til et fad mere i ovnen.
Steges ved 200C. i 30 minutter.
Tilfør lidt vand og steg yderlig 1 time og 30 minutter.
Dryp stegen jævnligt under vejs.
Tages ud og holdes varm stegeskyen gemmes til saucen.
Sovsen laves som en almenelig opbagt sovs.
Smelt smøret og rør melet heri.
Tilsæt mælk og lad den koge op under omrøring således at den ikke sætter sig i bunden af gryden.
Tilsæt bearnaiseessensen og tomatkonsentrat.
Stegeskyen tilsættes.
Persillen hakkes og tilsættes og det koger godt igennemen.
Smag til med salt og peber evt. mere essens om man syntes.
Grønsagsblandningen varmes i let saltede vand.
Det hele anrettes i serveringsskåle og kødet skæres i pæne skiver.
Her bør de servere en rigtig god øl til om der er fest.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk