Torsdag 21. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Hak hasselnødderne groft, Riv gulerødderne fint. opløs gæren i en stor skål. tilsæt salt, hasselnødder, gulerødder, grahamsmel og to tredjedel af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt løbende mere hvedemel til dejen er god og fast, men kun lige akkurat slipper fingerne. Dæk skålen og lad den stå at hæve en time. Tag dejen ud på bordet og del den i to. Ælt den igennemen og form til to brød eller 24 boller alt efter ønske. Læg brød-boller på bage papir/bageunderlag. Pensel med sammenpisket æg og lad det efterhæve i 30 minutter. Bages ved 200° i 40 minutter for brød og 20-25 minutter for boller. Bruges der varmlufts ovn er temperaturen 20° under alm. ovn. Brødet er bedst nybagt men kan fryser bollerne lunes før serverin. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |