Fredag 02. Juni 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Brun kalvestegen på en pande i lidt olie. Brun på allesider og krydr med lidr salt og peber. Lægstegen i et ildfast fad og sæt den i ovnen ved 200° i 20 minutter. Hvidkøget pilles og kommes i en gryde med kogende vand i et minut. Afdryppes og lægges i et ildfast fad og vendes i lidt olie krydres med lidt salt og peber og bages i ovnen til de er gyldne. Afkøles og blandes med groft hakket brøndkarse. Finhak krudderurter af fx. persille, køvstilk og kørvel. Bland det i havsaltet og server det til kartoflerne. Stegen tages ud efter de 20 minutter og hviler 10 minutter unde et stykke staniol så det ikke bliver koldt. Kartoflerne koges i let saltet vand og pille eller spisen med skral alt efter temperment og årstid. stegen sættes ind efter 10 minutter hvilen og steges yderligt i 10 minutter derefter hviler den til den udskærres under staniol oghviskestykke så den ikke bliver kold. Blancher julesalaten kort i kogevandet hvor hvidløgene harkogt dryppes af. Skær halvdelen af citronen i meget tynde skiver. Smelt smør i en gryde og tilsæt saft af den anden halvdel af citronen og skiverne. Vend citronskiverne i det smeltede smør. Tag gryden af varmen. Salaten anrettes med smeltetsmørog citronskiverne over. Anret nu det udskåret kød ogbrønkarsen på fad og kartoflerne med krydderurtesalt. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |