Lørdag 05. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 250°. Læg stegen på rist over en bradepande der passer i størrelse til stegen. Brun den ca. 10 minutter eller til fedtkanten er gylden. Tag stegen ud af ovnen, dæmp varmen til 150°. Gnig stegen med salt og peber ogstil et stegetermometer i den. Sæt atter stegen i ovnen til stegetermometret viser 57-62°afhængig af hvo rødt stegen ønskes. Det tager 1½ time alt afhængig af kødet tykkelse. Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem stå en halv time tid. Tagstegen ud af ovnen og lad den stå tildækket i 15-20 minutter eller længere. Skyldauberginerne og dup dem af med køkkenrulle så de ikke er så våde. Skræl og kog kartoflerne med det halve bundt mynte. Hak resten, til at drysse over kartoflerne, lige før serveringen. Steg dem i olie med knusthvidløg til de falder sammen. Skær oksefilen i skiver og server den med de stegte auberginer og kogte kartofler med mynte er der lidt sky fra stegen så server den til. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |