Fredag 02. Juni 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180°. Skræl og riv rødbederne og gulerødderne meget fint. Riv appelsinskalen fra de 3 fint. Skær frugtkødet i små stykker af de 3. Pisk smør, farin, sukker og revet appelsinskal cremet (- 2 tsk som skal bruges til glasuren). Pisk et æg i af gangen. Sigt mel, cacao-pulver og bagepulver og vend det i æggemassen. Tilsæt kokosmel og salt. Vend de fint revet rodfrugter og appelsinstykkerne i. Fordel dejen i to godt smurte springforme 22 cm. i diameter. Sæt den i ovnen bag dem 1 time, prøv med en tandstik om den er færdige, eller skal de have lidt mere. Tag kagerne ud og lad dem afkøle på rist. Pynt: Snit de 2 appelsiner i fine tynde skiver. Halver dem. Læg dem på bagepapir drys dem med de 3 spsk. sukker. Sæt dem i ovnen dæmp varmen og lad dem tørre ved 75° i 1 timer. Vend dem om og tør dem yderligt 1 time. Glasur: Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Pisk smør, flormelis og de 2 tsk. appelsinskal i den smeltede chokolade. Læg den ene bund på kagefadet og kom et lag chokoladeglasur på. Læg den anden bund oven på og kom resten af glasuren øverst og lidt ned af siderne. Pynt: Tag de tørret, halverede appelsinskiver og pynt kagen med dem og evt lidt citronmelise. Server kagen til kaffe eller hot cacao, med let pisket flødeskum. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |