Søndag 06. Oktober 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Presset fiskterin og spinat
 Opskriften er særlig sund!

- til 10 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

750 g laks
600 g rødspætte
500 g spinat,frisk
lidt muskatnød,revet
5 dl hvidvin, medium
5 dl vand
1 tsk. salt
15 stk. peber,sort hele korn
100 g løg
1 stk. lauerbærblad
4 stk. persillekviste
3 skv. citron, rå
12 stk. husblas/gelatine
6 dl boullion,fiske
4 dl creme fraiche 18%
3 spk. kørvel
3 spk. purløg
lidt salt
lidt peber, hvid
2 stk. flute,frisk, 4 pers.
lidt smør (saltet)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(0)
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Bland hvidvin og vand til kogelagen.
Tilsæt 1 tsk. salt, peberkorn, fint hakket løg, laurbærblad, persillekviste og citronskiver og bring lagen i kog.
Damp først den hvide fisk 5-7 minutter og dernæst laksen i 10-15 minutter alt efter tykkelsen.
Lad fisken blive kold.
Si og mål kogelagen (6 dl.).
Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter.
Varm fiskelagen og smelt husblasen deri.
Skyl og befri spinaten for rod og tykke stængler.
Kom den i gryden og damp den til den falder sammen.
Krydr med salt og lidt reven muskatnød.
Pensel en 1,5 l. form med olie og beklæd den med spinat.
Læg derpå et lag laks, lidt spinat og dernæst hvid fisk, spinat og så laks igen slut med spinat.
Hæld den let afkølet lage over og lad den stå koldt gerne natten over så den bliver helt stiv.
Løsnes dagen efter med en skarp kniv kanten rundt og lægges på et fad/spækbræt og skæres med en skarp kniv i 1 cm. tykke skiver.
Creme fraiche, hakket kørvel (dild kan bruges) og purløg samt salt og peber røres til en dressing som serveres til sammen med lunt flute eller et godt rugbrød og koldt smør.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk