Søndag 06. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og sæt dem over i koldt vand og kog dem møre uden salt. Skær kalvekødet ud i mundrette stykker. Pil løgene og hak den i tern. Smelt smørret i en gryde og svits kødet heri. Tilsæt løgene og kom boulionterningerne ved. Hæld hvidvin,vand og salt, peber og timian og lad retten småsimmre i 40 minutter. Tilæt nu de små baby karotter (gulerodder),majs og ærter og tilsæt også fløden. Lad retten koge op og jævn den evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand om man syntes at saucen er for tynd. Sæt mælken over at koge til kartoffelmosen og hæld vandet fra kartoflerne gem evt. lidt hvis mosen kan bære mere væske en de 2 dl. mælk. Mos kartoflerne og tilsæt den kogen mælk og smøret samtsalt og peber. Rør den godt igennemen med elpiskeren tilsæt evt. lidt af kogevandet om der er behov. Smag kødet til med salt og peber. Hak persillen og anret mosen i serveringsskål, drys den over kartoffelmosen, anret også kalvekødsgryderetten i skål og server den ligeså. Velbekommen. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |