Lørdag 05. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: BEGYND MED CREMEN: Æggeblommer 2 spsk sukker røres sammen og maizenamelet piskes i. Tilsæt vanillesukker. Kog fløden op i en gryde og tilsæt den. Kom det tilbage i gryden og pisk til det bliver cremet uden at det koger. Kom cremen i skålen. Lad cremen afkøle. DEJEN: Udrør gæren i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Hvis dejen klistre skal der tilsættes lidt mere mel. Rul dejen ud til en firkant og fordel smørret på 2/3 dele af dejen og læg den 1/3 del ind over smørret og resten oven på. Rul dejen ud igen og fold igen gentages igen. Læg dejen koldt i en halv time. Tag en 1/3 del af dejen og rul den ud til en cirkel som passer til springformen med lidt kandt. Rul resten af dejen ud til en firkant. Smør kagecremen ud over dejen og drys sukat og appelsinskal samt de hakkede nødder og rosinerne ligeså. Rul dejen sammen som til snegle og skær den i 9 skiver. Sær en i midten og fordel resten rundt om. Sæt kagen til hævning i 30 minutter og bag den så ved 225° i 30 minutter. Lad den afkøle inden glasuren som er rørt med rom kommes på. Bemærkninger: Denne kage kan også laves som portions bagte kager der vil da blive 9-10 stykker. Sæt kagepapirsforme i tærteforme og stil bunden ud med et glas og sæt så en snegl i hver form efterhæves i 30 minutter men bages da kun i 10 minutter ved samme temperatur. Glaseres når kagerne er afkølet. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |