Lørdag 05. Oktober 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Æbletærte med ristet marcipan
 Opskriften er vegetarisk!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

125 g smør (saltet)
50 g flormelis (sukker)
1 stk. æggeblomme
lidt salt
125 g mel, hvede
50 g marcipan
600 g æble
3 spk. farin
75 g sukker
2 stk. æg
1 dl fløde, piske (38%)
1 tsk. vanilie
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(6) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
3 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Rør smør, flormelis og æggeblommen lyst og skummende.
Sigt melet i og vend det godt rundt med en dejskraber. til dejen er ensartede.
Pak dejen ind og sæt den i køleskabet til den er gennemkold.
Ælt dejen lidt med hånden og ruld den så ud og læg den i en tærteform.
Klem den fast i kandten og prik den med en gaffel.
Skræl æblerne og skær dem i kvarte eller ottendele afhængig af størrelsen af æblerne.
Riv marcipanen groft på en plade med bagepapir.
Sæt den i ovnen ved 100° godt en halv time til marcipanen er gyldenbrun.
Læg æblerne i tærteformen og drys med farin.
Sæt den i ovnen i 15 minutter ved 175° eller til æblerne virker møre.
Pisk resten af fyldet sammen og hæld det over tærten bag vider i yderlig 15 minutter og drys så den ristede marcipan over.
Serveres lun med evt. piskefløde eller creme fraiche.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk