Fredag 21. Marts 2025 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Rør smør, flormelis og æggeblommen lyst og skummende. Sigt melet i og vend det godt rundt med en dejskraber. til dejen er ensartede. Pak dejen ind og sæt den i køleskabet til den er gennemkold. Ælt dejen lidt med hånden og ruld den så ud og læg den i en tærteform. Klem den fast i kandten og prik den med en gaffel. Skræl æblerne og skær dem i kvarte eller ottendele afhængig af størrelsen af æblerne. Riv marcipanen groft på en plade med bagepapir. Sæt den i ovnen ved 100° godt en halv time til marcipanen er gyldenbrun. Læg æblerne i tærteformen og drys med farin. Sæt den i ovnen i 15 minutter ved 175° eller til æblerne virker møre. Pisk resten af fyldet sammen og hæld det over tærten bag vider i yderlig 15 minutter og drys så den ristede marcipan over. Serveres lun med evt. piskefløde eller creme fraiche. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |