Mandag 20. Marts 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Start med at vaske bagekartoflerne og skær dem ud til grove fritter. Kom lidt olie i en frostpose og ryst kartoflerne deri sammen med salt og timian. Hæld fritterne ud på et stykke bagepapir ig sæt dette på en bageplade og kom dem i ovnen ved 200° i 45 minutter eller til de er gyldne og gennemen stegte. Bank steakene let ud med håndroden og drys dem med peber og knust enebær. Brun dem i lidt smør på en pande på begge sider, drys dem med salt skru ned for varmen og steg dem færdig som de nu ønsker. Tag dem op og hold dem varme. Del æblerne og fjern kernehus skær dem i både og steg dem i smør til de er møre 4-6 minutter. Hold dem varme. Snit svampene lidt groft og svits dem på panden. Hak skalotteløgene fint og kom dem på. Tilsæt vand, bouillonterningen, vin og fløde og kog saucen igennemen. Jævn den med maizena melet og kom kulør ved. Smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst hakket persille. Server steakene med grov fritter stegte æbler og skovsauce til. Bemærkninger: Hvis man nu ikke kan lide eller ikke har muglighed for at få kronhjort/dådyr kan kalvekød bruges i steden for. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |