Søndag 06. Oktober 2024 |
Næste mærkedag: Halloween (31/10) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Tag kødet op af saltlagen Eller det færdig købte springte bryst og kom det i en gryde. Kom vand på så det lige dækker. Bring det i kog og fjern skummet. Tilsæt peberkorn og lauerbærblad og lad detkoge undet låg til kødet er mørt 1-1½ time. skræl kartofler, gulerodder, pastinak, rodselelleri. Skærdem lidt groft ud og tilsæt dem til kødet 10-15 minutter før kødet er kogt færdig. Tag kødet op og hold det varmt. Sauce: Si 5-6 dl. kogelage og kog den ind til det halve. Gem resten af kogelagen den kan bruges til sauce andre dage eller til spagettisauce. Tilsæt piskefløden og kog den igennemen tilsæt revet peberrod. smag til med salt, hvid peber og evt lidt sukker og eddike. Kan undlades og man ikke kan lide sur-sød sauce. Skær kødet i tynde skiver og server grønsager og kartoflerne til samt peberrodsaucen. Bemærkninger: Metoden til at lave sprængt oksebryst er: 600g oksebryst, 2oog salt og 2spsk. sukker pr. l. vand. Kom vand, salt og sukker op i en gryde og kog det op. Lad det afkøle helt. Læg kødet i en skål og hæld saltlagen hend over kødet. Sæt det koldt i køleskabet natten over. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |