Fredag 02. Juni 2023 |
![]() ![]() ![]() |
Næste mærkedag: Grundlovsdag (05/06) |
![]() ![]() Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os ![]() Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan ![]() Alle opskrifter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fremgangsmåde: Lav marinaden af. rødvinen,olien, blansellerien skåret i tynde skiver, 1 gullerod, hakket skalotteløg, 2 knuste fed hvidløg, 1 tsk. timianog knust peberkorn. Kom det i en frostpose og læg kødet ned og luk for det. Læg det koldt i køleskabet. Husk at vend posen en gang i melemen de næste 8 timer. Tag kødet op og tør det med lidt køkkenrulle. Læg det i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Kom bacon over kødet og si marinaden og kom den vad. Skræl 400 g gulerod skær dem i skiver samt knus hvidløg, timian. Læg staniol over og sæt det i ovnen ved 160° i 2 timer. Skræl kartifler og kog dem møre. Tilsæt en ds. hakkede tomater og sorte oliven og sæt stegen tilbage uden staniol og steg den yderlig i 45 minutter. Sæt rosenkålene ove at koge ca. 10-12 minutter. Lav mosen meden vi venter på stegen. Husk at mælken skal være varm eller bliver mosen sej og trals. Tag skyen fra kødet (kan sies) og jævn evt. med lidt maizena mel udrørt i koldt vand, tilsæt evt kulør om man ikke kan lide farven. Skær køde i tynde skiver og server mos og kogte rosenkål til samt saucen. Bemærkninger: Der kan altid varieres med grønsagerne, om man ikke kan lide rosenkål. Men det er en sund spise og en dansk grønsag, som desvære ikke værsættes nok. Tilbage |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DMLN |