Torsdag 21. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Findel de 75 g smør i melet og tilsæt sukker, salt, creme fraiche, eddike og æg. Udrør gæren i koldt vand. Ælt det sammen til en ensartede dej og læg den til hævning en halv time. Fyld: Bland rasp og sukkersammen. Smelt 50 g smør på en pande og rist raspen heri. tag det fra varmen. Riv æblerne groft. Rul dejen ud til en meget tynd firkant. 40x35 cm. på bagepapir. Drys ristede rasp over dejen og kom de revet æbler herpå. Drys med kanel, revet citronskal og rosiner. Rul dejen sammen som en roulade. Pres dejen sammen ved enderne. Kom rullen på en bageplade på papiret. Pensel med sammenpisket æg. Bages i ovnen ved 225° i 25 minutter. Kagen svaler lidt inden den drysses med flormelis og serveres. Is, flødeskum eller en vanilliecremsauce er godt til. Serveres til kaffe eller the. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |