Fredag 21. Marts 2025
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Grundlovsdag (05/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Æbletærte med marengs
 Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 8 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

150 g mel, hvede
125 g smør (saltet)
2 spk. sukker
5 stk. æble
4 spk. vand
1 dl sukker
1 stk. vanille,stang
1-2 tsk. citron, skal (revet)
2 stk. æggehvider
2 tsk. eddike
100 g sukker
2,5 dl fløde, piske (38%)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Først tærtebund:
Hak smøret ud i melet med de 2 spsk sukker.
Saml dejen let og lig den kold i 20-30 minutter.
Lav Æblemosen:
Skral og befri æblerne for kernehus og skal.
Kom æblerne og 4 spsk vand i en gryde sammen med 1 dl. sukker og kog æblerne møre og lidt udkogt.
Dej:
Rul nu dejen ud til en rund cirkel der kan beklæde en tærteform.
Prik den med en gaffel.
Forbag den i 15 minutter.
Fyld:
Kom nu æblemosen i.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive og pisk sukker og eddiken heri.
Tærten med fyld:
Kom marengsen øvers og sæt kagen i ovnen.
Skrug ned for varmen til 175° og bag i 20 minutter.
Pisk kold piskefløde til skum.

Bemærkninger:

Hvis de kan lide kanel.
Så drys lidt hen over æblemosen inden marengsen lægges på.
Hvis de beder kan lide creme fraiche serveres dette til.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Sprængt and med peberr...
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2025 MTS / MTServer.dk