Søndag 17. December 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Juleaften (24/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen

Plan for julefrokost


Her er en plan som gør julefrokosten mindre stresset, og får dig til at få overblik over dit arbejde.
Hvad enten du skal have familien, arbejdskolleger eller venner på besøg, skal de nok blive imponerede.
Her er mit forslag:

Retter

(Klik på navnet for at se opskriften)

Dijonstegte sild
Krydrede tomatsild
Søde sennepssild med dild
Æble-karrysild
Leverpostej med champignon og bacon
Dampet kold ørred med peberrodcreme
Letsprængt andebryst og rissalat med tyttebær
Citrusglaseret skinke og grønlangkål
Krydrede frikadeller og rød salat
Figner i rødvin
Danablu i rom og honning med valnødder
Fibertrim

Indkøb

Skinke 3 kg
Lever-spæk blanding 1 kg
Flæskehakke 300g
Oksehakket 300g
Gær 3 pk.
Rugmel 1 kg
Hvedemel 2 kg
Havreklid 1 kg
Havregryn 1 kg
Kærnemælk1 l
Sildefileter 2 pk.
Marinerede krydder-sildefileter 1 kg (drænet vægt)
Æbler 2 kg.
Gule løg 1 kg.
Røde løg 500 g.
Piskefløde 1 l.
Cremefraiche 18% 1 l.
Grønkål 2 kg.
Lime 5stk.
Kumqarts 250 g.
Dild, persille og estragon 1 bdt. af hver
Figner 1 kg
Honning 125 g.
Valnødder150 g.
Rom 1 fl.
Rødvin1 fl.
Champignon 500g
Bacon 300g.
Aluminiumforme af 1 l.
Stødt koriander
Andebryster 900g
Syltet tyttebær 1 glas.
Appelsinmarmelade fin 125g.
Ørred 800g.
Revet peberrod 1 brev.
Gulerødder 1 ps.
Porre 1 bd.
Senneps-pulver 1 ds.
Dijonsennep, fransk sennep 1 fl.
Karry-pulver
Skimmelost(danablu)
Rødbeder
Vilde ris
Smør
Cherrytomater
Laurbærblade
Sukker
Salt
Peber
Eddike
Oliven
Olie
Muskatnødder

Arbejdsplan

1 uge før:
Bestil skinken hos slagteren.
Køb ind til leverpostej og frikadeller, tilbered disse to kødretter og frys dem ned.

2-3 dage før:
Foretag de øvrige indkøb på nær de grønsager, som skal være helt friske.
Hent skinken hos slagteren.
Forbered de ting, som allerede nu kan ordnes: Tilbered sild og figner, kog ris og rødbeder, dæk bord, hvis det er muligt, eller forbered borddækningen (servietfoldning, dekorationer osv.).

1 dag før:
Fortag de sidste indkøb.
Tilbered stegte sild. Damp ørred. Kog skinken. Salt andebryster. Klargør grønsagerne og kom dem i plastposer. Tilbered creme til ørred og figner. Tag frikadeller og leverpostej op af fryseren. Bag Fibertrim.

På dagen:
Klargør osteretten, anret den på fad, klargør tilbehør.
Bland salater. Glaser skinken. Pynt sildene.
Steg andebryst. Steg bacon og champignoner, lun deller og leverpostej. Tilbered grønkål. Skær brødet.



Hvis du bruger denne arbejdsplan skal det nok gå uden stress.
Svigermor vil blive forbavset, og svigerfar vil for altid være i dit kamphjørne.

Rigtig god fornøjelse, og en rigtig glædelig jul fra Madmor.dk.


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Mormor Winnies Nougath...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk