Søndag 25. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Fransk steg med jordskokkefad


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 kg kalv, klump
8 stk. spæk,røget
1 spk. olie, raps
lidt salt
lidt peber, sort
500 g jordskokker
500 g kartofler, alm.
1 tsk. timian
2 fed hvidløg, knust
2½ dl fløde, piske (38%)
500 g bønner,grønne
1 bdt. persille,bredbladet
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
4 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skræl jordskokkerne og kartoflerne og skær dem i skiver.
Læg dem lagvis i et fad og krydr med salt , peber og timian.
Hæld fløden ved og sæt fadet i ovnen sammen med kødet.
Læg spækskiverne på og snør med kødtråd stegen.
Brun stegen af i olien og krydr med salt og peber.
Læg stegen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 150° i 1 time.
Kødet midter temperatur skal være 65° målt med stegetermometer.
Kog de grønne bønner i let saltede vand i 10-12 minutter.
Slå vandet fra og anret grønsagerne på fadet sammen med kødet.
Lad stegen hvile i 15 minutter.
Fjern spækket som kun skal beskytte kødet under tilberedningen med ikke serveres med.
Skær kødet i skiver og læg det på fadet.
Server kødet med kogte grønne bønner og jordskokke-kartoffelfad.

Bemærkninger:

Kold steg med salat og ostedressing: Bland en salat af julesalat eller grøn salat og stykker af bladselleri og æbler. Gnid 50 g. blåskimmel ost gennem en si og rør den cremet med 1 dl. piskefløde. Smag til med cayennepeber, Server salaten vendt med dressingen og kold fransk steg.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk