Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Nøddefrikadeller med svampesovs
 Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g kalv/flæsk (10-12%)
150 g løg
2 spk. havregryn
2 stk. æg
50 g hasselnødder
lidt salt
lidt peber, sort
500 g champignon,mark
150 g løg
2 tsk. timian
6 dl mælk 0,5%
2 spk. sherry,hedvin
2 spk. maizena mel
1 spk. smør (saltet)
lidt salt
lidt peber, hvid
1 kg kartofler,kogt
2 spk. olie, raps
lidt paprika
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(0)
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Rør en fars af hakket kød 150 g . revet løg, havergryn, lidt sagt og peber samt hakket hasselnødder.
Kom bagepapir pa en bageplade og form dellerne.
Læg dem på papiret.
Skær kartoflerne i kvarte og vend dem i olie.
Kom dem i et ovnfast fad drys med paprika.
Sæt fadet i ovnen ved 175° sammen med dellerne i 20 minutter.
Imens laves svampesovsen.
Smelt 1 spsk. smør i en gryde.
Pil og hak løget fint og tilsæt det til gryden
Del markchampignonene i kvarte og rist dem af i smøret.
Kom timianen i.
Tilsæt sherryen.
Giv det et opkog.
Mælken som er rørt med maizenamelet.
Lad det småkoge et par minutter.
Smag til med salt og hvid peber.
Server nøddefrikadellerne med ovnstegte kartofler og svampesovs.

Bemærkninger:

Hvis man nu ikke er til champignon. Erstat da med grønne ærter, men samme framgamgs metode. Deller der er bagt i ovnen er mere fedt fattige og er gode til pålæg dagen efter.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk