Onsdag 28. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Marengskage med blommekompot


- til 8 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g blommer
75 g sukker
½ dl portvin
1 stk. citron, rå
80 g sukker
80 g smør (saltet)
3 stk. æg
2 spk. mælk 0,5%
80 g mel, hvede
1 tsk. bagepulver
125 g sukker
50 g pistaciekerner
2½ dl fløde, piske (38%)
lidt smør-pensling
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skyl og del, fjern stene og skær blommerne i kvarte.
Kog dem let møre i 75 g. sukker, portvin og revet skal og saft fra en ½ citron.
Smag til med evt. mere citron eller sukker.
Afløles helt.
Beklæd bunden af en springform med bagepapir og pensel med lidt smelter smør på papiret og op af kanterne.
Rør 80 g. sukker og 80 g. smør lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne en af gangen og rør godt imellem hver.
Kom mælken i og tilsæt mel blandet med bagepulver.
Bred dejen ud i formen i et jævnt lag.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Tilsæt 125 g. sukker lidt efter lidt og pisk dem helt stiven til en tæt marengs.
Bred marengsen ud over dejen og drys med groft hakket pistacienødder.
Bag kagen ved 180° i 30 minutter til marengsen er gylden evt. de sidste 10 minutter med låge på klem.
Løsn bunden fra formen, fjern bagepapiret og afkøl kage lidt.
Pisk fløden til skum.
Serveres med blommekompoten og piske flødeskum til.

Bemærkninger:

Der kan koges kompot af andre slags frugt så kagen kan bruges hele året.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk