Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Stegt sild med persillesovs
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

8 stk. sild
4 spk. mel, rug
lidt salt
lidt peber, sort
40-50 g smør (saltet)
800 g kartofler, asparges
1 bdt. persille
½ l mælk, sød
35 g mel, hvede
2 dl vand
lidt salt
1 bdt. dild
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
53 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Sildefilerne købes udbenedet hos fiskehandleren eller på frost i suppermarket.
Start med at sætte kartofflerne over at koge.
Skyl og aftør sildefilerne i køkkenrulle.
Giv dem to snit på tvers og læg et par dildkviste ind i hver.
Drys lidt salt indeni og fold dem sammen.
Vend fiskene i rugmel tilsat salt og peber.
Smelt smør på stegepande og læg sildene derpå.
Hold dem 3-4 sek. med en palet, så de ikke åbner sig.
Brun dem hurtig på begge sider og steg dem så færdig 4-5 minutter på hver side ved middel varme.
Kom mælken i en gryde og varm den op.
Ryst en meljævning af vand og mel.
Hak persillen fint og tilsæt den til mælken.
Jævn mælken med jævningen og smag til med salt og hvid peber.
Pil kartofflerne om det er asparskartofler.
Server kartofler, persillesovs og de stegte sild.

Bemærkninger:

Der kan også bruges en løgsovs til. pil og snit 2-3 løg og brun dem på stegepanden inden fiskene steges. Kom løgene op i en gryde og kog panden af med ½ l. vand. Kom vandet i gryden og kog løgene i 5 minutter. Lav en meljævning og jævn sovsen. Tilsæt lidt kulør, smag til med salt og peber. Serveres til sildefilerne sammen med kartoflerne. Er der sild i overskud, kan man lave en lage af, eddike, vand, sukker, hele peberkorn og lauerbærblade, (lige dele sukker, vand og eddike, 5-10 peberkorn og 2 lauerbærblade.) der få et opkog, til sukkert er smeltet. Så hældes det over de resterne sild, samt lidt stegte løg. Trækker til næste dag. En herlig frokost ret med rugbrød, eller en middagsret med stuvet kartofler eller brasset kartofler.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk