Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Lammekødboller i krydret sauce og to slags raita
 Opskriften er særlig sund!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g lammekød,hakket,magert
4 fed hvidløg, rå
½ stk. citron, rå
½ dl persille
lidt salt
lidt peber, sort
2 spk. olie, raps
2 dl tomatjuice
2 dl vand
1 stk. bouillon, hønse, tør
½ dl fløde, piske (38%)
2 tsk. tandooi-krydderi
1 tsk. maizena mel
1 stk. banan (150 g)
100 g løg, røde
4 dl yoghurt (naturel)
1 tsk. honning/lys sirup
4 spk. mynte,frisk
lidt cayennepeber
4-6 stk. Naan-brød
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start med saucen:
Kog tormatjuicen og vand samt boulionterningen til den halve mængde.
Tilsæt fløden, 1 fed presset hvidløg og tandoori-krydderi.
Lad det småkoge i nogle minutter og jævn den derpå med maizenaen udrørti lidt koldt vand.
Smag til med salt men kom ikke peber i.
Kødboller:
Bland kødet med 2 fed presset hvidløg, saften fra en ½ citron, ½ dl. fint hakket persille,samt salt og peber.
Rul farsen til små kødboller.
Steg dem i olien de skal være pæne lysebrune over det hele.
Kom den i saucen og lad dem simmre med i 5-6 minutter.
Banan-raita:
Mos bananen og bland den med det halve finthakket rødløg 1 fed presset hvidløg, honning og 2 spsk. fint hakket mynte samt 2 dl. yoghurt røres sammen.
Agurke-raita:
Resten af det finthakket rødløg, 1 agurk i små tern, yoghurt, fint hakket mynte og meget lidt cayennepeber røres sammen.
Lun Naan-brødene i ovnen efter anvisning på parken.
Server brød, lammebollerne i saucen samt de to raitaer til samt koldt vand.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk