Onsdag 12. December 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Lammesteg med kompot og salat
 Opskriften er særlig sund!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1800 g lammekølle,udbenet
1 spk. salt
1 spk. farin
lidt peber, sort
1 bdt. rabarber, rå
6 spk. sukker
3 spk. vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 stk. agurk
1 tsk. salt
3 spk. eddike
2 spk. sukker
1 spk. vand
lidt mynte,frisk
1 kg kartofler, asparges
25 g smør (saltet)
1 bdt. persille
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start dagen før med at gnid køllen med salt, sukker, citrontimian og peber og læg den i en pose til i morgen.
Tør evt. overskydne salt af køllen og læg den i en bradepande.
Sæt den i en kold ovn og tænd ved140°.
Lad den stege ca. 2 timer.
Brug evt. et stegetermometer den skal være 70°.
Sæt kartofler over i koldt vand.
Pildem når de er færdig.
Kompot:
Rens rababerne og skær dem i stykker i 1 cm. tykke.
Kom dem i en gryde sammen med 6 spsk. sukker, 3 spsk vand.
Lad det kun småsimre til de er møre, da for kraftig varme og omrørin blodt vil få det til at blive grød.
Smag til med salt og peber og lad det afkøle i pæn skål.
Agurkesalat:
Vask agurken og skær den i tynde skiver.
Vend dem med 1 tsk salt og lad dem trække i 20 minutter.
Skyld agurkeskiverne i koldt vand og dyp dem i et rent viskestykke.
Rør eddike, sukker og vand sammen og vend agurkeskiverne i marinaden.
Smag til med salt og peber.
Pynt med lidt frisl mynte om man kan lide dette.
Skyl persillen og hak den meget fint.
Smelt smør på panden og tilsæt kartofler og persillen.
Sauter dem let de skal ikke tage farve men varmes.
Skær kødet i skiver og server kartofler, kompot og agurkesalat.

Bemærkninger:

Hvis man ønsker en sauce til gør da følgne:
Hæld ½ l. vand ved samt 1 bouillonterning efter 30 minutter.
Sauter 2 skalotteløg som er fint hakket samt et fed hvidløg i en gryde.
Si skyen fra stegen når den er færdig og kom den i gryden lad det småkoge i 10 minutter.
Jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand.
Smag til med salt og peber og si saucen over i en sovseskål.
Server den til lammekøllen, sauterede kartofler, kompot og agurkesalat.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk