Torsdag 18. April 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Grundlovsdag (05/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Valnøddebudding med rom
 Opskriften er vegetarisk!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

6 stk. husblas/gelatine
5 dl fløde 13%
4 stk. æg
4 spk. sukker
50 g valnødder
1/2 dl rom 33,4g alkohol
2 1/2 dl fløde, piske (38%)
1/2 l kirsebær, syltede
3 spk. kartoffelmel
3 tsk. vand
6 stk. valnødder
1/2 dl Kirsch,likør
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Buddingen:Udblød husblasen i koldt vand.
Bring fløden (13%) i kog.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne med sukker godt sammen.
Pisk lidt af den kogende fløde i æggeblandningen og hæld den tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunktet, pas på den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme crem under omrøring.
Hak valnødderne og bland dem i sammen med rom.
Lad cremen blive kold.
Pisk hviderne stive og dernæst piskefløden.
Fold først piskefløden i.
Dernæst forsigtig de stiftpiskede hvider.
Hæld buddingen i en skål og lad den stivne på et koldt sted.
Pynt: Sæt valnødder i en cirkel midt på.
Kirsebærsauce: Si kirsebærne fra mål væsken der skal være en 0.5 l.
Tilsæt evt vand og Kirch likør, koges op, når det koger tages fra varmen og jævnes med kartoffelmelet, rørt op i vand.
Stilles lidt til afkølning.
Kan serveres lidt varm eller kold efter behag.
Der kan også bruges andre frugt sauce og ens smag er til andet.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Kartoffelsuppe med bac...
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk